Marketingová stratégie vybranej spoločnosti - Sekeráková, Jana; Zamazalová, Marcela; Štědroň, Bohumír, 1948-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2012)
Cieľom diplomovej práce bolo poskytnúť vedeniu spoločnosti XERTEC a.s. a jej marketingovému oddeleniu návrhy na možné zlepšenie súčasnej marketingovej stratégie. Optimálnemu navrhnutiu nápadov predchádzala tzv. plánovacia etapa strategického marketingového procesu, ktorá bola zameraná na pochopenie firmy a jej okolia. Napomohlo tomu predovšetkým spracovanie situačnej analýzy. Analýza makroprostredia prebehla použitím PEST analýzy, mikroprostredie bolo hodnotené využitím Porterovho modelu piatich síl a pre zmapovanie vnútropodnikovej situácie boli čerpané východiská VRIO analýzy. Výsledky týchto procesov som zhrnula v rámci SWOT analýzy. Po následnom pripomenutí cieľov a kľúčového zákazníckeho segmentu, som využila prístup k marketingovej stratégii cez marketingový mix, aby som analyzovala situáciu v tejto oblasti a navrhla, čo by sa dalo vylepšiť. Najzásadnejšou zmenou by malo byť zameranie sa na pull stratégiu, namiesto súčasnej push.
Vedoucí práce: Marcela Zamazalová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses