Analýza výdajů kapitoly státního rozpočtu MPSV v letech 2000 -2010 - Ulip, Jan (2012)
Diplomová práce je zaměřena na analýzu výdajů kapitoly státního rozpočtu MPSV v letech 2000 až 2010. Sleduje měnící se strukturu těchto výdajů a snaží se odpovědět na otázku, zda má politický cyklus a síla koalic významný vliv na výdaje této kapitoly. Zároveň se zabývá problémem udržitelnosti veřejných financí z pohledu vývoje a objemu dávek plynoucích z dané kapitoly.