Daňová konkurenceschopnost zemí Evropské unie - Konderlová, Beata; Kubátová, Květa, 1952-; Schvábová, Andrea; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Diplomová práce se zabývá daňovou konkurenceschopností a daňovými systémy zemí Evropské unie. Cílem práce je analyzovat vliv konkurenceschopnosti na růst daňových výnosů u vybraných daní. Analýza je aplikována na osobní důchodovou daň, korporátní daň a daň z přidané hodnoty. Metodou konstantních daňových podílů je celkový růst daňových výnosů ve sledovaném období rozdělen mezi dva vlivy -- vliv konkurenceschopnosti a vliv růstu celkových daňových výnosů. Analytické části předchází charakteristika daňových systémů a daňových mixů. Daňové systémy jsou charakterizovány prostřednictvím jednotlivých daní se zaměřením se na význam těchto daní v daňových systémech. U daňových mixů jsou popsány hlavní faktory, které je ovlivňují, jejich historický vývoj a současné trendy.
Vedoucí práce: Květa Kubátová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses