Technická analýza v aplikaci na vybrané mezinárodní trhy - Beránek, Jiří; Plchová, Božena, 1936-; Nigrinová, Lenka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2012)
Diplomová práce se zaměřuje na praktickou aplikaci technické analýzy na mezinárodních trzích. Práce je rozdělená do třech tematických částí. V první se zabývá historií a podstatou burzovního obchodování, futures kontraktů a vymezením pojmů, se kterými se burzovní obchodník denně setkává. Druhá část se zabývá metodami technické analýzy -- konkrétně technickými indikátory a formacemi price action. Názorně představuje možné způsoby jejich využití v praxi. Poslední část práce je zaměřená na aplikaci technické analýzy v praxi na zvoleném mezinárodním trhu. Technickou analýzu aplikujeme v rámci námi vytvořeného obchodního sytému, což je komplex vhodně zvolených indikátorů, cenových formací a metod money managementu. Je provedeno několik odlišných simulací odlišujících se nastavením Money Managementu (Kellyho formule, Fixed Ratio, automatický posun stoplossu) včetně analýzy Monte Carlo, která si klade za cíl nalézt nejhorší možný scénář testovaných obchodů na 95% intervalu spolehlivosti.
Vedoucí práce: Božena Plchová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses