Rizikový kapitál v mezinárodním podnikání - Kučerová, Petra; Sato, Alexej, 1952-; Jurek, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2012)
Diplomová práce se věnuje rizikovému (venture) kapitálu jako alternativnímu zdroji financování především malých a středních, inovačně zaměřených podniků. Snahou první části práce je poskytnout přehled o systému investic rizikového kapitálu. Kromě teoretického uvedení do problematiky je dále důraz kladen na analýzu českého trhu rizikového kapitálu. Vzhledem k členství České republiky v EU je český trh zasazen do širšího kontextu celoevropského trhu rizikového kapitálu a jeho regulace. V závěrečné části jsou identifikovány překážky, které brání rozvoji tohoto trhu v České republice, a následně jsou uvedena opatření na zlepšení současného stavu.
Vedoucí práce: Alexej Sato
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses