Súčasná ekonomická kríza Španielska a jej dopad na obchod s ČR - Švecová, Jana; Gullová, Soňa, 1954-; Klosová, Anna, 1942-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2012)
V prvej časti mojej diplomovej práce sa venujem príčinám vzniku svetovej ekonomickej krízy a charakterizujem ekonomiku Španielska. Druhá kapitola sa zaoberá príčinami vzniku ekonomickej krízy v Španielsku, bližšie rozoberám hlavné problémy krajiny ako je zadlženie, rigidný pracovný trh, jednostranné zameranie na sektor stavebníctva a trh s nehnuteľnosťami. V tretej kapitole popisujem dopady ekonomickej krízy na oblasť zamestnanosti, zahraničného obchodu a venujem sa aj opatreniam a reformám, ktoré prijala nová španielska vláda. V poslednej časti zisťujem, či mala španielska kríza vplyv na obchodné vzťahy s Českou republikou a v akej oblasti je jej vplyv viditeľný. Naznačujem aj predpokladaný vývoj vzájomných obchodných vzťahov Španielska s Českou republikou.
Vedoucí práce: Soňa Gullová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses