Prezentace Mexika v zahraničí - Lipková, Alena; Matějka, Zdeněk, 1935 září 19.-; Peterková, Jana, 1971-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2012)
Cílem této diplomové práce je nastínit možnosti vylepšení a rozšíření aktivit veřejné diplomacie Mexika. Pro dosažení tohoto cíle se práce dělí na 3 části. První shrnuje dosavadní teoretické poznatky ve zkoumané oblasti, tedy charakterizuje veřejnou diplomacii a krátce také kulturní diplomacii a "nation branding". Následující kapitola již stanovuje konkrétní aktéry mexické veřejné diplomacie a jejich aktivity, stanovuje výchozí podmínky Mexika v rámci veřejné diplomacie, zaměřuje se na aktivity veřejné diplomacie v programu zahraniční politiky a analyzuje, jak země splňuje základní body strategie veřejné diplomacie. Poslední kapitola nabízí náhled na veřejnou diplomacii Mexika ve Spojených státech amerických, kde dnes dochází k výraznému zhoršení mexické image, a také zmiňuje možnosti vylepšení a rozšíření aktivit veřejné diplomacie, aby byl tento negativní trend zvrácen.
Vedoucí práce: Zdeněk Matějka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní politika a diplomacie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses