Analýza rodinné politiky v České republice a na Slovensku - Vorlíková, Ivana; Klazar, Stanislav, 1974-; Bauernöplová, Veronika; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Předmětem této diplomové práce je analýza rodinné politiky v České republice a na Slovensku. Rodiny s dětmi jsou podporovány buď nepřímo prostřednictvím daňových opatření, nebo přímo prostřednictvím dávek státní sociální podpory. Hlavní formou podpory rodin s dětmi je v obou zemích podpora přímá. Jak v České republice, tak na Slovensku je kladen větší důraz na podporu nízkopříjmových rodin, proto je této problematice věnována stěžejní část mé práce. V teoretické části jsou vymezena daňová opatření a jednotlivé dávky státní sociální podpory. Praktická část se nejprve zabývá redistribučními aspekty rodinné politiky, kde hlavním cílem je posoudit, zda dané státy plní redistribuční funkci, a dále je provedena komparace, kde jsou popsány rozdíly podpory rodin s dětmi v České republice a na Slovensku.
Vedoucí práce: Stanislav Klazar
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses