Vliv náhrad škod při správě daní na administrativní náklady - Divišová, Tereza; Vančurová, Alena, 1957-; Pšurná, Pavla; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Tématem mé diplomové práce jsou náhrady škody při správě daní vznikající z titulu nesprávného úředního postupu či vydání nezákonného rozhodnutí správcem daně. Hlavním cílem práce bylo zjistit, jak se náhrady škod a administrativní náklady spojené se správou této agendy projeví ve státním rozpočtu ČR. Práce se zabývá právním rámcem náhrad škod ve světle soudní judikatury, předběžným projednáním uplatněných nároků u Ministerstva financí ČR, konkrétně analýzou počtu žádostí o náhradu škody, objemem finančních prostředků přiznaných žadatelům a nejčastějšími důvody pro přiznání náhrady škody. Dále je zde zpracována problematika soudních řízení a regresů vůči úředním osobám, které škodu skutečně způsobily. Významná část práce je věnovaná odhadu administrativních nákladů vynakládaných na správu agendy náhrad škod a jejich komparace v letech 2010 a 2011, v souvislosti se změnou organizace státní správy od 1. 1. 2011.
Vedoucí práce: Alena Vančurová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses