Srovnání daňového zatížení zaměstnanců a OSVČ - Bulušková, Andrea (2012)
Diplomová práce srovnává daňové zatížení zaměstnanců a osob samostatně výdělečně činných. Aktuálnost tématu spatřuji především v kontextu s reformou přímých daní a odvodů. Srovnání daňového zatížení bude provedeno ve dvou letech, a to v roce 2012 a 2015. V roce 2015 by měl nabýt účinnosti zákon vztahující se k reformě přímých daní a odvodů. Diplomová práce je rozdělena do tří kapitol, které na sebe logicky navazují. První kapila je především zaměřena na legislativní úpravu související se zkoumanou problematikou. Druhá kapitola je věnována vývoji daňových reforem v České republice od roku 1993. Srovnání daňového zatížení zaměstnanců a OSVČ je součástí kapitoly třetí, tedy poslední.