Srovnání daňového zatížení zaměstnanců a OSVČ - Bulušková, Andrea; Slintáková, Barbora; Bauernöplová, Veronika; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Diplomová práce srovnává daňové zatížení zaměstnanců a osob samostatně výdělečně činných. Aktuálnost tématu spatřuji především v kontextu s reformou přímých daní a odvodů. Srovnání daňového zatížení bude provedeno ve dvou letech, a to v roce 2012 a 2015. V roce 2015 by měl nabýt účinnosti zákon vztahující se k reformě přímých daní a odvodů. Diplomová práce je rozdělena do tří kapitol, které na sebe logicky navazují. První kapila je především zaměřena na legislativní úpravu související se zkoumanou problematikou. Druhá kapitola je věnována vývoji daňových reforem v České republice od roku 1993. Srovnání daňového zatížení zaměstnanců a OSVČ je součástí kapitoly třetí, tedy poslední.
Vedoucí práce: Barbora Slintáková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses