Analýza a návrh optimalizace internetového obchodního modelu společnosti NS Svoboda s.r.o. - Slepička, Jiří (2012)
Cílem této diplomové práce je přiblížit podnikatelům možnosti, které jim nabízí internet, jako možnost dalšího rozvoje a vyhledání nových distribučních kanálů pro zvýšení prodeje a povědomí o firmě a jejich produktech. Internet je v dnešní době velkým fenoménem. Jeho význam a úloha budou nadále růst. Tento vývoj s sebou nese i velmi silný rozvoj sociálních sítí, které se v budoucích letech stanou významným nástrojem pro šíření reklamy a silným distribučním kanálem. Bohužel, díky tempu dnešní doby, televizi a dalším mediálním nástrojům nejsou již tradiční prostředky reklamy schopny dostihnout výhody, které přináší reklama na internetu. Výhodou a pozitivem těchto sítí je možnost přesného zacílení na konkrétní zájmovou skupina, která nás zajímá. Daně od malých a středních firem tvoří nezanedbatelnou část státních příjmů a pro přežití na trhu se firmy snaží minimalizovat vynakládané náklady a ve většině případů se jedná právě o náklady na reklamu. Díky internetu je možné tento aspekt anulovat.