České podnikatelské prostředí z pohledu švýcarských investorů - Kracík, Josef (2012)
Cílem mé diplomové práce bylo provést situační analýzu podnikatelského prostředí v České republice, určit jeho specifika a přidat i švýcarský pohled věc. Mým cílem bylo dále poskytnout informace firmám pocházejícím ze Švýcarska a usnadnit jim rozhodování zda vstoupit na český trh. Zvolil jsem metodu kvantitativní analýzy jednotlivých faktorů, které podnikatelské prostředí determinují. Tu jsem doplnil o kvalitativní analýzu podnikatelského prostředí v ČR ze švýcarského pohledu, kterou jsem provedl prostřednictvím individuálních interview se švýcarským velvyslancem v Praze, ředitelkou Obchodní komory Švýcarsko -- ČR a marketingovým ředitelem švýcarské firmy působící v ČR.