Solidarita a Ekvivalence systému sociálního pojištění ČR - Kopová, Markéta; Klazar, Stanislav, 1974-; Kučerová, Zuzana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Práce je zaměřena na analýzu míry solidarity a ekvivalence v systému sociálního pojištění České republiky. Předmětem této diplomové práce jsou především příspěvky na sociální zabezpečení, tedy důchodové a nemocenské pojištění a příspěvky na státní politiku zaměstnanosti, a dávky, které si na základě před-chozích plateb do systému pojištěnci nárokují. Hlavním cílem práce je porovnat výši zaplaceného pojistného a dávek z tohoto systému plynoucích v případě, že pojištěnce postihne zákonem vymezená pojistná událost. Hlavními skupinami pojištěnců v ČR jsou zaměstnanci a osoby samostatně výdělečně činné. V práci hodnotím míru solidarity a ekvivalence jak v rámci jednotlivých skupin účastníků s různou výší příjmů, tak i mezi skupinami zaměstnanců a OSVČ.
Vedoucí práce: Stanislav Klazar
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses