Vnitřní kontrolní systém - Pätnická, Lucie (2012)
Cílem této bakalářské práce je prozkoumat problematiku vnitřního kontrolního systému a poukázat na důsledky jeho selhání. První část práce je zaměřena na vnitřní kontrolní systém a jeho prvky. Druhá část je věnována vnitropodnikovým směrnicím a jako příklad jsou uvedeny vnitřní předpisy jedné nejmenované střední školy. Následující kapitola objasňuje základní pojmy týkající se inventarizace a v poslední kapitole jsou do českého jazyka přeloženy výsledky průzkumu KPMG Profile of a Fraudster Survey 2007, kdy byl zkoumán profil pachatelů vnitřního podvodného jednání.