Tradice a současnost česko-řeckých vztahů - Musulisová, Eva (2012)
Diplomová práce metodou historické analýzy zkoumá česko-řecké diplomatické vztahy od jejich navázání až do závěru roku 2010. Cílem práce je přinést komplexní přehled těchto vztahů, vyzdvihnout jejich zásadní mezníky a analyzovat faktory, které česko-řecké diplomatické styky ovlivňovaly v čase. Vztah Československé a následně České republiky k Řecku je zkoumán v kontextu světového dění a je kladen důraz na propojení jeho kvalitativních změn s událostmi na poli mezinárodních vztahů.