Tradice a současnost česko-řeckých vztahů - Musulisová, Eva; Veselý, Zdeněk, 1950-; Krines, Vlastimil, 1928-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2012)
Diplomová práce metodou historické analýzy zkoumá česko-řecké diplomatické vztahy od jejich navázání až do závěru roku 2010. Cílem práce je přinést komplexní přehled těchto vztahů, vyzdvihnout jejich zásadní mezníky a analyzovat faktory, které česko-řecké diplomatické styky ovlivňovaly v čase. Vztah Československé a následně České republiky k Řecku je zkoumán v kontextu světového dění a je kladen důraz na propojení jeho kvalitativních změn s událostmi na poli mezinárodních vztahů.
Vedoucí práce: Zdeněk Veselý
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní politika a diplomacie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses