Potenciální výstup ekonomiky ČR. Ekonometrický model. - Šálek, Pavel (2012)
Cílem této práce je odhad potenciálního produktu ekonomiky České republiky od roku 1999 do roku 2011. V první kapitole se zabývám popisem celkového produktu ekonomiky, představením a definicí potenciálního produktu především z hlediska konceptu NAIRU a několika postupy pro jeho odhad. V následující kapitole je rozebrána produkční funkce jak z ekonomického, tak z ekonometrického pohledu. Dále jsou v této kapitole popsány nejdůležitější vlastnosti produkční funkce. Nakonec se zabývám třemi nejznámějšími tvary produkčních funkcí. V poslední kapitole jsou zobrazeny odhady proměnných včetně hodnoty potenciálního produktu české ekonomiky a jejich interpretace.