Potenciální výstup ekonomiky ČR. Ekonometrický model. - Šálek, Pavel; Pánková, Václava, 1949-; Školuda, Václav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2012)
Cílem této práce je odhad potenciálního produktu ekonomiky České republiky od roku 1999 do roku 2011. V první kapitole se zabývám popisem celkového produktu ekonomiky, představením a definicí potenciálního produktu především z hlediska konceptu NAIRU a několika postupy pro jeho odhad. V následující kapitole je rozebrána produkční funkce jak z ekonomického, tak z ekonometrického pohledu. Dále jsou v této kapitole popsány nejdůležitější vlastnosti produkční funkce. Nakonec se zabývám třemi nejznámějšími tvary produkčních funkcí. V poslední kapitole jsou zobrazeny odhady proměnných včetně hodnoty potenciálního produktu české ekonomiky a jejich interpretace.
Vedoucí práce: Václava Pánková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonometrie a operační výzkum [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses