Analýza a návrh úprav metodických pokynů OP LZZ pro oblast veřejných zakázek - Švec, Petr (2012)
Cílem práce je formulovat návrhy na změnu metodických pokynů vydávaných Operačním programem Lidské zdroje a zaměstnanost. Jejich obsah je založen na analýze rozhodovacích situací, kterými musí zadavatelé podpoření z programu projít, aby vybrali správného dodavatele. V práci jsou vysvětleny metody vícekriteriálního rozhodování, které jsou vhodné k použití ve veřejných zakázkách. Dále jsou popsány náležitosti, jejichž splnění je podmínkou vytvoření správného souboru hodnotících kritérií. Prostor je věnován popisu zákona o veřejných zakázkách a změnám, které přinesla jeho nedávná novela. Praktická část obsahuje dotazníkové šetření provedené mezi programem podpořenými zadavateli, které se týká jejich přístupu k organizaci výběrových řízení a práce s informacemi. V poslední části jsou popsány autorem navrhované změny.