IPO - od technologické bubliny až po Facebook - Janičíková, Monika; Buus, Tomáš, 1977-; Marek, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Práce IPO od technologické bubliny až po Facebook se zabývá vývojem IPO v průběhu minulých patnácti let. Znatelná je zejména cykličnost počtu a objemu IPO. Z teoretického hlediska vývoj IPO nejlépe vystihuje teorie načasování vstupu na burzu. Provedené analýzy zejména technologické bubliny na konci 20. století a částečně bubliny s REITs nevedly k závěru, že by zde prezentované fundamentální ukazatele mohly zcela vysvětlit vzniklé cenové bubliny. Aplikací postupů v podobě orientačního ocenění společnosti a komparativní analýzy bylo zjištěno, že IPO společnosti Facebook Inc. bylo v emisní ceně nadhodnoceno o 23--27 %. V souvislosti s problematickým vývojem společnosti po IPO však nelze předpokládat, že se stane průkopníkem vlny IPO v sektoru internetových médií.
Vedoucí práce: Tomáš Buus
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance a oceňování podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses