Analýza vlivu BMI na výši mzdy v ČR. - Mikulková, Kateřina (2012)
Cílem této práce je analýza vlivu BMI na výši mzdy mužů a žen v České republice. Některé předchozí práce zabývající se tímto tématem se shodují na tom, že zde existuje negativní korelace mezi rostoucím BMI a mzdou žen, u mužů nikoliv. Testovanou hypotézou tohoto výzkumu je, že zvýší-li se BMI u žen, povede to k poklesu jejich mezd. Druhou testovanou hypotézou je, že zvýší- li se BMI u mužů, nepovede to k poklesu jejich mzdy. Použitím regresní analýzy a metody nejmenších čtverců je odhaleno, že zde není žádný statisticky významný vliv BMI na výši mzdy lidí v České republice.