Komparace účetního zobrazení leasingu dle české legislativy a mezinárodních standardů IFRS - Doležal, Martin (2012)
Bakalářská práce porovnává způsob účetního vykazování leasingů dle české legislativy a Mezinárodních standardů účetního výkaznictví IFRS. Zabývá se především vlivem používání rozdílných metod na bilanci a výsledovku účetních jednotek. Práce vymezuje definice, výhody, rizika, klasifikaci a účetní vykazování leasingů a požadavky na zveřejnění v účetní závěrce účetních jednotek. České předpisy zahrnují také daňové aspekty leasingů z hlediska daní z příjmů. Práce obsahuje praktické příklady řešené dle obou metod výkaznictví včetně závěrů ohledně vlivu při aplikaci rozdílných účetních pravidel.