Komparace účetního zobrazení leasingu dle české legislativy a mezinárodních standardů IFRS - Doležal, Martin; Ďurianová, Gabriela; Pelák, Jiří, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Bakalářská práce porovnává způsob účetního vykazování leasingů dle české legislativy a Mezinárodních standardů účetního výkaznictví IFRS. Zabývá se především vlivem používání rozdílných metod na bilanci a výsledovku účetních jednotek. Práce vymezuje definice, výhody, rizika, klasifikaci a účetní vykazování leasingů a požadavky na zveřejnění v účetní závěrce účetních jednotek. České předpisy zahrnují také daňové aspekty leasingů z hlediska daní z příjmů. Práce obsahuje praktické příklady řešené dle obou metod výkaznictví včetně závěrů ohledně vlivu při aplikaci rozdílných účetních pravidel.
Vedoucí práce: Gabriela Ďurianová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses