Business Intelligence - Strejčková, Lucie (2012)
Diplomová práce se zabývá problematikou Business Intelligence, zaměřuje se na nástroje používané při analýze a prezentaci dat. Práce je rozdělena na dvě části - teoretickou a praktickou. Teoretická část je věnována charakteristice principu, popisu komponent architektury a prezentačních technik. Tato práce si klade za cíl navrhnout vhodné analytické nástroje a grafické rozhraní systému BI pro střední a malý podnik. Na konkrétním příkladu demonstruji využití vybraných nástrojů