Vliv migrace na mzdy a zaměstnanost v České republice - Všetičková, Simona; Potužák, Pavel; Brožová, Dagmar, 1958-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2012)
Práce se zabývá imigrací a jejím vlivem na trh práce. První část shrnuje teoretické aspekty imigrace a jejího působení na mzdy a zaměstnanost. Srovnává dva možné přístupy ke zkoumání imigrace, analýzu agregovaného trhu práce a regionálních trhů práce. V souladu s tím jsou vytvořeny ekonometrické modely. Empirická část ověřuje předpoklad negativního působení imigrace na mzdy s použitím dat pro Českou republiku pro období 2004 až 2010. Testovaný předpoklad se pomocí regresních modelů nepotvrdil. Podle výsledků modelu agregátního trhu práce byl účinek imigrace na průměrnou mzdu v ČR ve sledovaném období pozitivní.
Vedoucí práce: Pavel Potužák
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses