Optimalizace rozvozu piva na Jesenicku - Krčmář, Pavel (2012)
Práce se zabývá aplikací modelů okružních úloh na úlohu z praxe, konkrétně rozvoz piva na Jesenicku v podání firmy Viden plus, a.s. Cílem je optimalizace denních rozvozů pro dvě vozidla s různou kapacitou z hlediska minimalizace ujeté vzdálenosti za nutnosti dodržet časová a kapacitní omezení, případně alespoň nalezení co nejlepšího řešení za pomoci optimalizačního software LINGO a některých heuristických metod. K nalezení řešení jsou využívány modely úlohy obchodního cestujícího a rozvozní úlohy. Dosažené výsledky jsou v závěru porovnány se současným stavem.