Optimalizace rozvozu piva na Jesenicku - Krčmář, Pavel; Fábry, Jan, 1967-; Suchánková, Tereza; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2012)
Práce se zabývá aplikací modelů okružních úloh na úlohu z praxe, konkrétně rozvoz piva na Jesenicku v podání firmy Viden plus, a.s. Cílem je optimalizace denních rozvozů pro dvě vozidla s různou kapacitou z hlediska minimalizace ujeté vzdálenosti za nutnosti dodržet časová a kapacitní omezení, případně alespoň nalezení co nejlepšího řešení za pomoci optimalizačního software LINGO a některých heuristických metod. K nalezení řešení jsou využívány modely úlohy obchodního cestujícího a rozvozní úlohy. Dosažené výsledky jsou v závěru porovnány se současným stavem.
Vedoucí práce: Jan Fábry
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonometrie a operační výzkum [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses