Dlhodobá udržateľnosť dôchodkového systému SR a jeho vplyv na verejné financie - Kaľata, Martin; Klazar, Stanislav, 1974-; Maaytová, Alena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Dôchodkový systém Slovenskej republiky je zložený z dvoch hlavných pilierov, ktoré sa od seba odlišujú spôsobom, akým priznávajú dôchodkové dávky. Kým prvý pilier sa opiera o solidaritu, druhý pilier dôchodkového systému dáva do popredia zásluhovosť. Táto diplomová práca sa snaží zhodnotiť fungovanie oboch spomínaných pilierov, ich najdôležitejšie problémy a možnosti udržania celého dôchodkového systému. S udržaním dôchodkového systému je spojený aj hlavný cieľ práce, ktorým je vplyv druhého piliera na deficit verejných financií, konkrétne na hospodárenie Sociálnej poisťovne.
Vedoucí práce: Stanislav Klazar
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses