Risk management pojišťovny v souvislosti s metodikou Solvency II - Kravar, Jan; Ducháčková, Eva, 1958-; Daňhel, Jaroslav, 1943-2025; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Tato diplomová práce se zabývá procesem řízení rizik v pojišťovně v rámci zavádění nového konceptu Solvency II, který je platný pro všechny členské státy Evropské unie v oblasti pojišťovnictví. V první části jsou definována rizika pojišťovny. Druhá část popisuje Lamfalussyho legislativní proces, dle něhož je koncept Solvency II vytvářen. Třetí část popisuje připravovaný nový koncept Solvency II, jeho cíle, tři pilíře, časový harmonogram implementace a rozbor pěti kvantitativních dopadových studií. Proces risk managementu je obsahem čtvrté části této diplomové práce.
Vedoucí práce: Eva Ducháčková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses