Fundamentální a technická analýza akcií Komerční banky, a.s. a Erste Group Bank AG, obchodovaných na BCPP - Šrámek, Ondřej (2011)
Práce se zabývá teoretickým základem a praktickou aplikací dvou nejpoužívanějších analytických přístupů ohodnocování akcií - fundamentální a technické analýzy. Fundamentální analýza je zpracována v první části práce a je provedena metodou top-down. Globální analýza mapuje prostředí celé ekonomiky a vazby na kapitálový trh. Odvětvová analýza se snaží vystihnout charakteristiky bankovního trhu a nakonec firemní analýza je zaměřena na konkrétní akciové tituly. Technická analýza se sestává ze dvou hlavních částí - grafické analýzy a technických indikátorů. Jednotlivé metody jsou aplikovány vždy zároveň s teoretickým výkladem. Práce si klade za cíl pomocí těchto dvou přístupů podat investiční doporučení pro vybrané akcie.