Lisabonská smlouva - přínosy a problémy jejího uplatňování v letech 2010 a 2011 - Bauer, Tomáš; Karpová, Eva; Vlčková, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Práce se zabývá významným dokumentem dnešní doby - Lisabonskou smlouvou. Práce je členěna do tří hlavních částí. První část se zabývá základními etapami vývoje dokumentu a pomáhá tak osvětlit konečnou podobu Lisabonské smlouvy. Druhá část podrobně charakterizuje právní obsah smlouvy, její jednotlivá ustanovení a jejich význam na fungování EU, to vše s ohledem na původní stav primární legislativy. Třetí, finální, část práce přináší pohled na první dva roky platnosti Lisabonské smlouvy, především s ohledem na závažnou dluhovou krizi.
Vedoucí práce: Eva Karpová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses