Ekonomická analýza Pivovary Staropramen a.s. - Alexa, Robert (2012)
Cílem diplomové práce je provést ekonomickou analýzu společnosti Pivovary Staropramen a.s. pro období 2005 - 2010. Podstatou provedení ekonomické analýzy bude zhodnocení ekonomické a finanční situace podniku, měření jeho výkonnosti a porovnání s konkurencí na českém trhu s pivem. Diplomová práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části bude vymezen metodický aparát metod, které budou následně aplikovány v části praktické. Hodnocení finanční výkonnosti zajistí vybrané metody finanční analýzy, pozici na trhu zhodnotí analýza mezipodnikového srovnání. Aplikace bonitních a bankrotních modelů umožní posoudit finanční zdraví podniku. Diplomová práce dále obsahuje analýzu trhu a konkurence, která analyzuje vývoj českého pivovarnictví a také vymezuje největší konkurenty společnosti Pivovary Staropramen a.s. Závěr práce bude obsahovat hodnocení výsledků všech provedených analýz a také doporučení pro možné změny v řízení a strategii podniku.