Ekonomická analýza Pivovary Staropramen a.s. - Alexa, Robert; Klečka, Jiří, 1966-; Frajkovský, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2012)
Cílem diplomové práce je provést ekonomickou analýzu společnosti Pivovary Staropramen a.s. pro období 2005 - 2010. Podstatou provedení ekonomické analýzy bude zhodnocení ekonomické a finanční situace podniku, měření jeho výkonnosti a porovnání s konkurencí na českém trhu s pivem. Diplomová práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části bude vymezen metodický aparát metod, které budou následně aplikovány v části praktické. Hodnocení finanční výkonnosti zajistí vybrané metody finanční analýzy, pozici na trhu zhodnotí analýza mezipodnikového srovnání. Aplikace bonitních a bankrotních modelů umožní posoudit finanční zdraví podniku. Diplomová práce dále obsahuje analýzu trhu a konkurence, která analyzuje vývoj českého pivovarnictví a také vymezuje největší konkurenty společnosti Pivovary Staropramen a.s. Závěr práce bude obsahovat hodnocení výsledků všech provedených analýz a také doporučení pro možné změny v řízení a strategii podniku.
Vedoucí práce: Jiří Klečka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses