Analýza ekonomického a neekonomického dopadu konania MS v hokeji 2011 na Slovensku so zameraním na cestovný ruch. - Vyšná, Kristína (2012)
Prvá časť tejto diplomovej práce pojednáva o cestovnom ruchu eventov a o jeho dopade na hosťujúcu destináciu, pričom dôraz je kladený na športové eventy. Dopady sú rozdelené na ekonomické a neekonomické (sociálno-kultúrne, dopady na životné prostredie, marketingové dopady a dopady na infraštruktúru). Tieto sú ďalej rozdelené na podkategórie a charakterizované detailnejšie. V druhej časti tejto práce sú teoretické poznatky aplikované do analýzy jedného konkrétneho športového eventu svetového významu -- Majstrovstiev sveta v hokeji 2011 na Slovensku, kde hosťujúcimi mestami boli Bratislava a Košice. Dôraz je kladený na analýzu dopadov na odvetvie cestovného ruchu na Slovensku. Po uskutočnení analýzy ekonomických a neekonomických dopadov práca dospela k záveru, že dopady organizácie MS na Slovensku boli pozitívne. Slovenská republika môže využiť tento impulz v prospech ďalšieho rozvoja cestovného ruchu na Slovensku.