Predikcia postavenia ratingových agentúr na finančných trhoch - Šlachtičová, Zuzana; Blahová, Naďa, 1958-; Marková, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Diplomová práca je venovaná postaveniu ratingových agentúr na finančných trhoch. Hlavným cieľom je prognózovať možné postavenie ratingových agentúr, ktoré je v súčasnej dobe ovplyvňované najmä zo strany európskych politikov. Politici v poslednej dobe venovali ratingovým agentúram nejedno kritické slovo a snažia sa moc týchto spoločností obmedziť. Podstatou diplomovej práce je zhrnúť príčiny kritiky ratingových agentúr so zameraním na kritiku ohľadom znižovania ratingov štátov. Následne je rozobrané zníženie ratingu USA a Francúzska, ktoré po prvýkrát v histórii prišli o svoje AAA hodnotenie. Posledná kapitola je venovaná možnému postaveniu ratingových agentúr. Prvou možnosťou je založenie Európskej ratingovej agentúry, druhou je sprísnenie regulácie a potom je to situácia, keby ratingové agentúry boli zrušené, respektíve keby vôbec neexistovali.
Vedoucí práce: Naděžda Blahová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses