Proces reálné a nominální konvergence v ČR - Šulc, Vojtěch; Nečadová, Marta; Kulbakov, Nikolay; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2012)
Cílem práce je analýza procesů reálné a nominální konvergence České republiky k průměru Evropské unie (EU-27). Text využívá komparace s ostatními evropskými tranzitivními ekonomikami (Slovensko, Maďarsko, Polsko a Slovinsko). Práce zahrnuje analýzu vývoje reálného HDP na obyvatele, srovnatelné cenové hladiny, produktivity práce, zaměstnanosti, mzdových nákladů a dalších ukazatelů. Diskutována jsou i další témata jako např. alternativní ukazatele konvergence nebo možný vstup České republiky do Evropské měnové unie.
Vedoucí práce: Marta Nečadová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses