Vnitřní účetní předpisy dané firmy - Žemličková, Kateřina (2012)
Diplomová práce "Vnitřní účetní předpisy dané firmy" se zabývá problematikou vnitropodnikových účetních směrnic, a to jak z teoretického, tak i praktického hlediska. Teoretická část se zaměřuje na oblast účtového rozvrhu, podpisových vzorů, oběhu účetních dokladů, odpisového plánu, zásob, kursových rozdílů, inventarizace, tvorby a používání rezerv, tvorby a používání opravných položek a časové rozlišení. Praktická část se zabývá interními účetními předpisy konkrétní firmy. Cílem práce je analýza stávajících norem této firmy, případně i návrh jejich změny, úpravy, dopracování nebo vytvoření vnitropodnikových účetních předpisů.