Ocenění Husitského muzea v Táboře - Kubíčková, Markéta, 1988-; Kislingerová, Eva, 1950-; Smrčka, Luboš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2012)
Tato diplomová práce se zabývá oceňováním kulturních institucí. Jejím cílem je odhadnout hodnotu kulturní příspěvkové organizace Husitské muzeum v Táboře k 30. 6. 2012 pro účely jejího zřizovatele, kterým je Ministerstvo kultury České republiky, a tuto hodnotu následně porovnat s dotací, jež je mu vyplácena ze státního rozpočtu. Za tímto účelem je provedena prognóza počtu obyvatel České republiky a regionu Táborska a prognóza návštěvnosti Husitského muzea na rok 2012. Hodnota organizace je stanovena metodou kontingentního oceňování založeného na otázkách týkajících se WTP a WTA a doplněna o metodu Victora S. Yocca pro měření tří faktorů hypotetické hodnoty. Práce se snaží popsat otázku ohledně oceňování kulturních institucí co možná nejkomplexněji, neboť tato problematika není dosud souhrnně zpracována a v českém prostředí se prozatím jedná o málo probádanou oblast.
Vedoucí práce: Eva Kislingerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses