Ocenění Divadla Oskara Nedbala Tábor - Kubíčková, Klára, 1988-; Kislingerová, Eva, 1950-; Römerová, Eva; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2012)
Tato diplomová práce se zabývá oceněním kulturní instituce Divadlo Oskara Nedbala Tábor a jejím cílem je odhadnout hodnotu tohoto divadla k 30. červnu 2012 pro jejího zřizovatele Jihočeský kraj a porovnat tuto hodnotu s velikostí provozní dotace, kterou divadlo dostává od svého zřizovatele jako příspěvková organizace. K odhadu hodnoty byla použita metoda kontingentního hodnocení založená na otázce týkající se ochoty lidí platit za zachování divadla, která byla doplněna o metodu Victora S. Yocca pro měření tří faktorů hypotetické hodnoty. Problematika oceňování a hodnocení kulturních institucí je dosud málo probádanou oblastí, která není především v České republice souhrnně zpracována, a tato práce poskytuje praktický náhled na jednu z možných metod oceňování statků a institucí z oblasti kultury.
Vedoucí práce: Eva Kislingerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses