Dopad důchodové reformy na veřejné a komerční pojištění - Vojtíšková, Kristýna (2012)
Cílem mé diplomové práce s názvem "Dopad důchodové reformy na veřejné a komerční pojištění" je především zhodnocení současného stavu veřejného pojištění, jehož součástí je sociální pojištění, jakožto první pilíř důchodového systému, hodnocení zbylých dvou pilířů a reformy s ním spojené. Přiblížím vám fungování systému veřejného zdravotního pojištění a možnosti komerčního pojištění. Taky se jako čtenář dozvíte určité zákulisní informace fungování zdravotnického zařízení. Ve výsledku shrnu dopady reformy a pokusím se je zhodnotit.