Analýza pojištění obchodně dopravní společnosti - Chudá, Klára (2012)
Diplomová práce na téma "Analýza pojištění obchodně dopravní společnosti" pojednává o pojistných produktech týkajících se automobilové dopravy a přepravy. Zabývá se analýzou stávajících pojistných produktů, které konkrétní analyzovaná společnost využívá při své činnosti a zajišťuje se jimi pro případ nenadálých pojistných událostí. Speciálně se jedná o analýzu pojištění odpovědnosti z provozu vozidla na pozemních komunikacích, havarijního pojištění vozidel, pojištění odpovědnosti dopravce a pojištění právní ochrany. Práce se zaměřuje na charakteristiku a význam pojištění v oblasti silniční nákladní dopravy a poskytuje tak komplexní pohled na pojistné produkty vhodné, potřebné a účelné pro firmu s takovýmto charakterem podnikání.