Hodnocení finančního zdraví podniku XY/ Assessment of financial health of enterprise XY - Rondzíková, Martina (2012)
Tato diplomová práce se zabývá hodnocením finančního zdraví podniku v letech 2006 až 2010. Sledovaným podnikem je společnost s ručením omezeným v Pardubickém kraji. Výsledkem práce je provedení externí finanční analýzy zvolené společnosti a aplikace bonitních a bankrotních modelů. Teoretická část je zaměřena na obecnou charakteristiku finančního zdraví, finanční analýzy a bonitních a bankrotních modelů. Praktická část se zabývá analýzou podniku. Tato analýza je zaměřena na rozbor účetních výkazů, poměrových ukazatelů a v neposlední řadě na aplikaci bonitních a bankrotních modelů.