Finanční analýza vybrané společnosti - Absolon, Tomáš (2012)
Cílem této diplomové práce je vypracování finanční analýzy podniku TŘINECKÉ ŽELEZÁRNY, a.s. Úvodní teoreticko-metodologická část je věnována zejména představení jednotlivých elementárních metod používaných v rámci finanční analýzy, jako jsou absolutní, rozdílové a poměrové ukazatele, bankrotní a bonitní modely, ukazatel EVA či spider analýza. Následně jsou v prakticko-analytické části tyto metody aplikovány na data vybraného podniku z let 2005 až 2011. Součástí této práce je i nastínění rozdílů mezi českou účetní legislativou a IFRS, které mají dopad na vypovídací schopnost finanční analýzy.