Finanční analýza vybrané společnosti - Absolon, Tomáš; Strouhal, Jiří, 1980-; Mikan, Pavel, 1963-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2012)
Cílem této diplomové práce je vypracování finanční analýzy podniku TŘINECKÉ ŽELEZÁRNY, a.s. Úvodní teoreticko-metodologická část je věnována zejména představení jednotlivých elementárních metod používaných v rámci finanční analýzy, jako jsou absolutní, rozdílové a poměrové ukazatele, bankrotní a bonitní modely, ukazatel EVA či spider analýza. Následně jsou v prakticko-analytické části tyto metody aplikovány na data vybraného podniku z let 2005 až 2011. Součástí této práce je i nastínění rozdílů mezi českou účetní legislativou a IFRS, které mají dopad na vypovídací schopnost finanční analýzy.
Vedoucí práce: Jiří Strouhal
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses