Faktory zvyšování konkurenceschopnosti malého podniku - Kubíčková, Klára (2012)
Cílem diplomové práce je analýza faktorů zvyšování konkurenceschopnosti malého podniku, aplikovaná na konkrétní firmu. V teoretické části jsou vymezeny základní charakteristiky "malých a středních podniků" a faktory konkurenceschopnosti, které jsou rozděleny do čtyř základních oblastí podnikového řízení -- managementu, marketingu, řízení lidských zdrojů a finančního řízení. Část praktická se věnuje teoretickým poznatkům aplikovaným na společnost "FCC průmyslové systémy s.r.o.". Výsledkem analýzy podniku je navržení souboru doporučení, která povedou ke zvýšení jeho konkurenceschopnosti.