Daň z příjmů právnických osob v účetnictví se zaměřením na s.r.o. - Holíková, Zuzana (2012)
Diplomová práce je primárně zaměřena na postup výpočtu splatné daně z příjmů právnických osob. Vzhledem k tomu, že je daňový subjekt nucen vycházet z účetního výsledku hospodaření, je cílem této práce ukázat, jak se účetní a daňový systém vzájemně ovlivňují a jaký dopad má tato provázanost na zjištění splatné daně z příjmů právnických osob. Část práce je zaměřena na konkrétní právnickou osobu, kterou je společnost s ručením omezeným, a její daňové dopady při rozdělování zisku společnosti a vyplácení odměn, které plynou jednatelům a společníkům z aktivit ve společnosti.