Daň z příjmů právnických osob v účetnictví se zaměřením na s.r.o. - Holíková, Zuzana; Müllerová, Libuše, 1945-; Doležalová, Ivana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2012)
Diplomová práce je primárně zaměřena na postup výpočtu splatné daně z příjmů právnických osob. Vzhledem k tomu, že je daňový subjekt nucen vycházet z účetního výsledku hospodaření, je cílem této práce ukázat, jak se účetní a daňový systém vzájemně ovlivňují a jaký dopad má tato provázanost na zjištění splatné daně z příjmů právnických osob. Část práce je zaměřena na konkrétní právnickou osobu, kterou je společnost s ručením omezeným, a její daňové dopady při rozdělování zisku společnosti a vyplácení odměn, které plynou jednatelům a společníkům z aktivit ve společnosti.
Vedoucí práce: Libuše Müllerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses