Analýza poptávky po službách autoškoly - Milatová, Barbora; Mičúch, Marek, 1980-; Koubek, Ivo, 1959-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2012)
Práce zkoumá vliv jednotlivých faktorů na poptávku po službách vybrané autoškoly. Za pomocí regresní analýzy se testuje, jak je celkové měsíční prodané množství kurzů ovlivněno cenami různých typů kurzů, zvolenou marketingovou strategií, přítomností slevové akce v daném měsíci, úspěšností studentů u zkoušek, počtem výcvikových vozů a počtem lektorů. Dále jsou měřeny cenové elasticity poptávky po dvou typech kurzů majících na tuto poptávku největší vliv. Po transformaci modelu a vypuštění čtyřech proměnných způsobujících multikolinearitu se ukázalo, že poptávka po službách autoškoly je ovlivňována především dobře zvolenou marketingovou strategií a úspěšností studentů u první zkoušky. Vliv ceny kurzu na poptávku vyšel jako nevýznamný.
Vedoucí práce: Marek Mičúch
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses