Analýza výkonnosti penzijních fondů - Davídková, Veronika (2012)
Cílem této diplomové práce na téma "Analýza výkonnosti penzijních fondů" je podrobně zmapovat oblast penzijního připojištění, upozornit na jeho současné nedostatky a seznámit čtenáře s důchodovou reformou, která vstoupí v platnost 1.1.2013. Práce je rozdělena do pěti částí. V prvních dvou částech se čtenář seznámí s fungování penzijních fondů a penzijního připojištění, které upravuje zákon 42/1994 sb.. Třetí kapitola se věnuje srovnání výsledků hospodaření penzijních fondů, které působí na českém trhu. Čtvrtá část se podrobněji zabývá výnosnostmi penzijních fondů a pátá kapitola shrnuje nejdůležitější změny, které v rámci důchodové reformy čeká III. pilíř důchodového systému.